Ukategorisert

Har du kontroll?

Hva betyr kontroll for deg? På hvilket kontinent vil du ta kontroll og når kan du slippe den? 

IMG_6519
Dykkermaske istedenfor lesebriller. Same, same

Har du kontroll? Dette er noe vi alle garantert har fått spørsmål om eller har sagt til noen. «Har du kontroll?» Hvis du spør meg om jeg har kontroll, så er svaret som regel: Nei. Bildet over er fra en jobbreise der jeg i hasten hadde pakket dykkermaske istedenfor lesebriller.

Fra et banalt eksempel til å forsøke å være litt seriøs. Hva betyr det egentlig å ha kontroll? Kontroll på seg selv, på andre, på omgivelsene? Kontroll på jobben, trening, huset, matinntaket, økonomien, ektefellen/samboeren og barna? I beste fall tenker jeg at vi kan ha en viss kontroll på egne tanker, følelser og handlinger. Kontroll på andres handlinger, meninger og følelser kan vi ikke ha. Kontroll på omgivelsene er heller ikke noe vi kan ha. Så når noen spør meg om jeg har kontroll på jobben, så er svaret tja…Jeg har som regel kontroll på det jeg kan påvirke, som strengt tatt er hva jeg velger å bruke tiden på, hvilke oppgaver jeg prioriterer, hvordan jeg oppfører meg sammen med kollegaer og kunder osv. Mye uforutsett kan skje og det eneste jeg kan ha kontroll på er hvordan jeg forholder meg til det.

Ta kontroll

Må vi ha kontroll? I en verden der mange opplever å ikke strekke til, så er det muligens en ide å slippe kontrollen innimellom. «Ta kontroll på kontinentet» er tittelen på årets Konferanse by kvinneraadet. Hvilket kontinent vil du ta kontroll på? Jeg er overbevist om at ved å ta kontroll på et kontinent, så må man gi slipp på et annet. Vil man for eksempel ta kontroll på kontinentet: Utdannning kombinert med jobb, så må man kanskje gi slipp på kontrollen på kontinentet: Hus og hjem. Kanskje la din kjære brette håndklærne «feil vei» og ta på barna klær som «ikke matcher». «Ta kontroll på alle kontinent samtidig» er vel selve oppskriften på utbrenthet. Eller?

Når er det egentlig ok å slippe kontroll? Vi vet alle at man må ut av komfortsonen for å skape endring og utvikling. Utenfor komfortsonen har vi mistet noe av kontrollen for en periode.

kontollfreak

Hva med å la andre ta kontroll? Til en viss grad blir vi alle påvirket og styrt av det som skjer rundt oss, men hva med når vi mister oss selv helt og styres av andres meninger og holdninger?

Jeg gleder meg til Konferansen og til å bli inspirert av mange spennende foredrag. Jeg er ydmyk og heldig når jeg på vegne av SpareBank 1 SR-Bank skal få snakke om hvordan ta kontroll på personlig økonomi. Jeg er kanskje aller mest spent på debatten som skal handle om kontroll.

17972276_687912538078179_1251234117001465902_o

Dette blogginnlegget har flere spørsmål enn svar og det var også hensikten:)

Hva betyr kontroll for deg? På hvilket kontinent vil du ta kontroll og når kan du slippe den? 

Paneldebatt på Konferansen by Kvinneraadet med Erik Lea, Simon Næsse, Janove Ottesen, Gunn Haaland og Christina Bjordal snakker om kontroll sammen med konferansier Karen Hesseberg.

Har du kontrollen? Eller har du gitt den til noen andre? Hvem og hva kontrollerer deg? Vi debatterer kontroll, ordet som vekker så mange følelser. Kontroll kan virke både beroligende og skremmende. Tar vi den, gir vi den bort, mister vi den eller slipper vi den?

r_MGL6472

 

Hilsen Brit Lise, 41 år, med relativt god kontroll på personlig økonomi, sånn noenlunde kontroll på meg selv og 0 kontroll på huset, menneskene og omgivelsene rundt meg. Vi ses på Konferansen by kvinneraadet (www.konferansen.no)

 

0 comments on “Har du kontroll?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: